ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
 

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  | ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΜΑΣ  |  ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΜΑΣ  |  Ο ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ  |  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓΙΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

 
 

ENGLISHGREEK

Επικοινωνία

Α.Σ.ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
Λέσβος ΤΚ-81104
 
Γραφείο/Πληροφορίες:
Τηλ: 22530-61270
Fax: 22530-61239

Τυροκομείο:
Τηλ: 22530-61096

Ελαιοτριβείο:
Τηλ: 22530-61010

 
E-mail: asmadama@otenet.gr
 
URL Συνεταιρισμού:
https://www.asmandamados.com 
URL Πρατηρίου: 
https://shop.asmandamados.com 

 
Νέα | Επικαιρότητα
 

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
Καλώς Ήλθατε

Η ιστορία του Συνεταιρισμού ξεκινά από το 1929 όταν ιδρύθηκε ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μανταμαδου η Αθηνά. Ήταν τότε τα δύσκολα χρόνια που καταπιεσμένοι από τους εργοστασιάρχες ελαιοτριβείς οικονομικά και ηθικά αγρότες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν να χτίσουν και να εξοπλίσουν το ελαιοτριβείο. Έτσι ιδρύθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός στο Μανταμάδο που σκοπό είχε την έκθλιψη του ελαιοκάρπου και την εμπορική διακίνηση του πολύτιμου ελαιολάδου.

ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Το 1959 ήταν η ώρα των κτηνοτρόφων του χωριού να οργανωθούν και αυτοί για να απαλλαγούν από τους ιδιώτες τυροκόμους τυροκομώντας το γάλα τους και πουλώντας τα προϊόντα τους. Έτσι ιδρύεται ο Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Μανταμαδου στην αρχή σε ένα μικρό Τυροκομείο μέσα στο χωριό και αργότερα στο υπάρχον κτίριο απέναντι από το Μοναστήρι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Το μοντέρνο Τυροκομείο του Συνεταιρισμού

Τα χρόνια πέρασαν και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι συνεταιρισμοί του χωριού ήταν παρά πολλές, έτσι στις αρχές της δεκαετίας του 80 οι δυο συνεταιρισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και ιδρύσαν τον σημερινό Αγροτικό Συνεταιρισμό Μανταμαδου

Σήμερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμαδου έχει στην κατοχή του το Εργοστάσιο έκθλιψης ελαιοκάρπου, το εργοστάσιο επεξεργασίας Γάλακτος, και την αποθήκη εμπορίας Ζωοτροφών
Παράλληλα ο συνεταιρισμός εξυπηρετεί κοινωνικοοικονομικά τα μέλη του και είναι το αποκούμπι τους για κάθε δύσκολη στιγμή. Αξιοποιεί με το καλύτερο τρόπο τον ιδρώτα του αγρότη και είναι μπροστάρης σε όλα τα αγροτικά ζητήματα.

Το Πρατήριο και το Τυροκομείο με φόντο την Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Τα παραπάνω εργοστάσια έχουν εκσυγχρονιστεί με κοινοτικά προγράμματα και είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. Το Τυροκομείο είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2000 και εφαρμόζει σύστημα HACCP.  Το Ελαιουργείο έχει την πιο σύγχρονη τεχνολογία της ALFA LAVAL και είναι πιστοποιημένο για την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου από την ΔΗΩ.
Ο Συνεταιρισμός διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από το ανώτατο όργανο που είναι η Γενική Συνέλευση των μελών που αποτελείται από 245 μέλη.